EGR verwijderen

Voordat u beslist of u uw EGR verwijderd wilt hebben, is het van belang om te weten waar het voor is en waarom het eigenlijk in uw voertuig geplaatst is. Exhaust Gas Re-circulation (uitlaatgas recirculatie) vind plaats zodra de motor weinig belast wordt. Hete gassen van de uitlaat worden terug gefilterd in de luchtinlaat van de motor, in plaats van frisse lucht met meer zuurstof.

Deze hete uitlaatgassen gedragen zich hetzelfde als een inert gas tijdens verbranding. Deze inerte gassen zorgen voor een lagere inwendige cilinder temperatuur samen met een verlaging in de maximale compressie druk. Het resultaat hiervan is dat er minder stikstof oxiden vrijkomen tijdens de verbranding (NOx) De negatieve kant van het EGR system is dat er concessies worden gedaan aan brandstof besparing om de uitstoot van NOx te beperken. Zodra er een EGR geplaatst is, is een motor een stukje minder efficiënt. Hierbij komt ook nog eens dat voertuigfabrikanten de ontstekingstiming een klein beetje uit de pas laten lopen, ook om NOx uitstoot te verminderen. Ook dit heeft een negatief effect op het brandstofverbruik.

Waarom EGR verwijderen?
Veel van de HDI eigenaren kiezen ervoor om hun EGR te laten verwijderen. Niet alleen vanwege de brandstofbesparing, maar ook om problemen voor te zijn (of om een EGR storing te verwijderen). Op een zeker punt in de leeftijd van uw voertuig zal er een moment komen dat de EGR problemen geeft. Soms is het vanwege het feit dat de luchtinlaat dicht gaat zitten met roet, wat te wijten is aan gerecirculeerde uitlaatgassen.  Ook kan het gebeuren dat de EGR solenoid-klep kapot gaat, zodat de motor constant met 100% EGR ingeschakeld gaat draaien. Dit zorgt voor een groot verlies van vermogen en een onregelmatige motorloop.
Wanneer de EGR verwijdert is, zult u merken dat de motor beter oppakt zodra u gas geeft. Dit komt door de grotere massastroom van verse lucht  die door de luchtmassameter gaat. Normaal gesproken is er minder verse lucht in de luchtinlaat vanwege het EGR-systeem.


Is het het waard om de EGR te verwijderen terwijl er nu geen problemen mee zijn?
Dit is volledig aan u om te beslissen. Het is echter aannemelijk dat de elektronische klep op een zeker moment problemen zal gaan geven vanwege een EGR gerelateerd probleem. U kunt het dus verwijderen als een preventieve maatregel. U zult ook merken dat de motor van uw auto beter oppakt en dat u een verbeterd brandstofverbruik hebt zodra de EGR verwijdert is. Als u twee soorten tuning wilt: één zonder verwijderde EGR en één met verwijderde EGR, laat ons dit alstublieft weten bij uw aanvraag.


Hoe uw EGR te verwijderen
2.0 en 2.2 HDI: Het verwijderen van de EGR is eenvoudig bij dit soort motoren. U moet de blauwe stekker loshalen van de EGR solenoid klep. Laat ons weten dat u uw EGR verwijdert hebt, en wij programmeren de EGR uit uw software. Dit zorgt ervoor dat er geen fout-code zal ontstaan. Het is echter belangrijk dat u de blauwe stekker niet terugzet zodra u de aangepaste software gebruikt. Een plaat om de EGR af te sluiten is aanbevolen, maar niet essentieel. Dit zorgt ervoor dat er absoluut geen lekkage zal ontstaan.
1,4 en 16 HDI: Wij kunnen ook de EGR functie uitprogrammeren van de EDC16 ECU’s. Hiervoor moet u een afdekplaat monteren, de rest kunt u gewoon laten zitten. . Laat ons weten dat u uw EGR afgedopt hebt bij uw bestelling, en wij programmeren de EGR uit uw software.

Anti-vervuilings waarschuwing
Als u een waarschuwing hebt op het schermpje van uw middenconsole met: ‘’anti-vervuilingsfout’’ hoeft dat NIET te betekenen dat er een probleem is met uw roetfilter of EGR. Het is in feite een algemene waarschuwing van Citroën en Peugeot voor elk mogelijk probleem en is niet gekoppeld aan een van de anti-vervuilingssystemen. Deze fout kan veroorzaakt worden door elk motor-gerelateerd probleem. Om de oorzaak hiervan te vinden moet u naar uw dichtstbijzijnde garage gaan en hen uw auto laten uitlezen. Dit wijst naar de exacte fout. Een roetfilterfout zal normaal gesproken ‘’deblokkeer roetfilter’’ weergeven.
Als alternatief kunt u ELM327, Peugeot Planet 2000 of LEXIA kopen. Dit geeft u de mogelijkheid om zelf foutcodes uit te lezen, en dit scheelt u veel geld. Deze uitrusting is te koop op eBay en marktplaats. Wij verkopen dit niet.
Let op, uw EGR klep laten verwijderen is alleen toegestaan als u met uw auto op een gesloten circuit rijdt. Dit is niet toegestaan op de openbare weg wegens de strenge milieunormen die vanuit de overheid gelden.

Tuning Diensten

Online Diensten

Software bestanden leverancier

Post Diensten

Stuur uw ecu per post.

IMMO off ECUs

Problemer met startonderbreker?

Roetfilter Verwijderen

Geblokkeerd Roetfilter?

EGR Verwijderen

Verwijder een defect EGR-systeem.

Webwinkel

Producten bestellen.

00+

Remaps made

00+

Facebook reviews

00+

Years Experience

Contact HDI Tuning

Thank you
Error occurred while sending email. Please try again later.